Vandaag besteld? Morgen in huis!Eigen service center Spoedlevering binnen 1,5 uur

Search
Generic filters
Glasvezelkabels

Glasvezel kabels

Optic transceiver

Optic transceivers

Mux
Accessoires

Refurbished

Search
Generic filters

10/05/2021
Wie zijn eigenlijk de klanten van datacenters?

Wie zijn nou eigenlijk de klanten van Datacenters? Dit is een vraag die wij regelmatig horen… hier zijn de meest voorkomende klanttypes van Datacenters.

Hosting en Cloud Providers
Hosting en cloud aanbieders bieden een digitaal platform aan aan derden. Deze klanten kunnen eindklanten zijn van SaaS-aanbieders, zoals boekhoudprogramma Exact, AFAS, WeTransfer en betaaldiensten als Adyen of Mollie.

Populaire diensten zijn “Infrastructure as a Service” (IaaS), het aanbieden van computers-fysieke of virtuele machines of Platform as a Service (PaaS), waar klanten gebruik van maken voor het ontwikkelen, uitvoeren en beheren van applicaties, zonder zich druk te hoeven maken over het onderhouden en in de lucht houden van systemen.

SaaS-providers
SaaS staat voor Software as a Service en wordt ook wel “on-demand software” genoemd. Denk bijvoorbeeld aan Google docs of Squarespace maar ook aan Exact, AFAS, WeTransfer, Adyen of Mollie.

Hiervoor hoef je als gebruiker geen software te installeren op je computer, dat wordt namelijk direct geregeld door de SaaS-provider (inloggen op een portal of het openen van een app).
Deze bedrijven en haar ontwikkelaars maken vaak gebruik van datacenters om de infrastructuur te beheren en het platform waar de applicatie op draait.

Directe klanten
De directe klanten van datacenters zijn bedrijven, overheden en stichtingen die hun IT-apparatuur naar een professioneel datacenter migreren. Denk hierbij aan computers, opslag, beveiliging en netwerkapparatuur. Door de IT uit te besteden besparen zij op IT-kosten maar verhogen zij de stabiliteit van hun systemen en de garanderen zij de veiligheid van de fysieke apparatuur. Ook bevorderd het gebruik van datacenters de schaalbaarheid van diensten (simpelweg omdat er fysieke ruimte is).

Laag1 werkt nauw samen met verschillende IaaS providers. Heb je vragen of kunnen wij je helpen? Neem contact met ons op via de chat.

Misschien ook interessant

Handig om te weten; het verschil tussen glasvezelkabels.

INFORMATIE

Wie zijn nou eigenlijk de klanten van datacenters?

NIEUWS

UPC en APC... blauw, groen, wie is wat?
Denk aan Bloemen!

INFORMATIE

Klanten vinden Laag1     Excellent via