Vandaag besteld? Morgen in huis!Eigen service center Spoedlevering binnen 1,5 uur

Search
Generic filters
Glasvezelkabels

Glasvezel kabels

Optic transceiver

Optic transceivers

Mux
Accessoires

Refurbished

Search
Generic filters

11/05/2021
SFP vs SFP+ vs SFP28 vs QSFP+ vs QSFP28, Wat zijn de verschillen?
SFP, SFP +, SFP28, QSFP + en QSFP28 zijn verschillende typen optische transceivers. En het zijn allemaal pluggable netwerkmodules die worden gebruikt voor het aansluiten van een netwerkswitch en andere netwerkapparatuur (zoals een server of mediaconverter) voor het transporteren van data. Wat zijn dan de verschillen tussen SFP en SFP +, SFP28 en SFP +, QSFP en QSFP28? Is QSFP28 compatibel met QSFP +? Kan ik een SFP28-transceiver gebruiken in SFP + -poorten? Jij hebt de vraag, Laag1 het antwoord…
Voor de hastige lezer hebben wij in bullet points de conclusies geschreven.

Soorten optics

Voordat je het verschil in SFP vs  SFP+, SFP28 vs SFP+ of QSFP vs QSFP28 gaat uitzoeken, moet je natuurlijk weten wat SFP, SFP+, SFP28, QSFP en QSFP28 is en waar het voor staat.

SFP
Een SFP (small form-factor pluggable) kan worden beschouwd als een verbeterde versie van GBIC (gigabit interface converter).
Het volume is slechts 1/2 van de GBIC-module, waardoor de poortdichtheid van netwerkapparaten aanzienlijk toeneemt.
En de datasnelheid van SFP varieert van 100 Mbps tot 4 Gbit/s.
• SFP (small form-factor pluggable)
• Datasnelheid van SFP varieert van 100 Mbps tot 4 Gbit/s.

SFP+
SFP+ (small form-factor pluggable plus) ondersteunt 8 Gbit/s glasvezel kanalen, 10 Gigabit Ethernet en Optical Transport Network-standaard OTU2. SFP+ introduceert ook direct attach voor het koppelen van twee SFP+ -poorten zonder extra glasvezel transceivers, inclusief DAC (direct attach-kabel) en AOC (Active Optic Cable), wat vrij briljante oplossingen zijn voor de directe verbinding op korte afstand tussen twee aangrenzende netwerkswitches.
• SFP+ (small form-factor pluggable plus)
• Ondersteunt 8 Gbit/s glasvezel kanalen
• 10 Gigabit Ethernet en Optical Transport Network-standaard OTU2.
• DAC en AOC geschikt

SFP28
SFP28 (small form-factor pluggable 28) heeft dezelfde gemeenschappelijke vormfactor als de SFP+, maar ondersteunt 25 Gbit/s over een enkele lijn. SFP28 biedt een nieuwe manier voor netwerkupgrades: 10G-25G-40G-100G, een energiezuinige oplossing om te voldoen aan de groeiende eisen van de volgende generatie datacenter netwerken.
• SFP28 (small form-factor pluggable 28)
• Ondersteunt 25 Gbit/s over een enkele lijn.
• Energiezuinige oplossing om te voldoen aan de groeiende eisen van de volgende generatie datacenter netwerken.

QSFP+
QSFP+ is een evolutie van QSFP (quad small form-factor pluggable). QSFP kan 4 kanalen tegelijk dragen en elk kanaal kan een datasnelheid van 1 Gbit/s aan, vandaar de naam Quad SFP. In tegenstelling tot QSFP ondersteunt QSFP+ 4x 10 Gbit/s-kanalen. En de 4 kanalen kunnen worden gecombineerd tot een enkele 40 Gigabit Ethernet-link. De QSFP+ -transceiver kan 4 standaard SFP+ -transceivers vervangen, wat resulteert in een grotere poortdichtheid en totale besparingen op de systeemkosten in vergelijking met traditionele SFP+ -producten.
• QSFP (quad small form-factor pluggable)
• QSFP kan 4 kanalen tegelijk dragen en elk kanaal kan een datasnelheid van 1 Gbit/s aan, vandaar         de naam Quad SFP
• 4 kanalen kunnen worden gecombineerd tot een enkele 40 Gigabit Ethernet-link

QSFP28
QSFP28 (quad small form-factor pluggable 28) is ontworpen voor 100G-toepassingen. Het biedt vier kanalen met hogesnelheidsverschilsignalen met datasnelheden variërend van 25 Gbps tot potentieel 40 Gbps, en voldoet ten slotte aan de vereisten van 100 Gbps Ethernet (4 × 25 Gbps) en 100 Gbps 4X InfiniBand Enhanced Data Rate (EDR). Merk op dat de QSFP28 4x25G en 2x50G breakout-verbinding kan maken, of 1x100G, afhankelijk van het type zendontvanger dat wordt gebruikt.
• QSFP28 (quad small form-factor pluggable 28)
• Ontworpen voor 100G-toepassingen
• Biedt vier kanalen met hogesnelheidsverschilsignalen met datasnelheden variërend van 25 Gbps       tot potentieel 40 Gbps

Vergelijkingen in SFP versus SFP + versus SFP28 versus QSFP + versus QSFP28

Oke, nu je weet wat SFP / SFP+ / SFP28 / QSFP+ / QSFP28 is, gaan we ze gedetailleerd vergelijken.

SFP versus SFP +: dezelfde grootte met verschillende snelheden en compatibiliteit
SFP vs SFP+ transceivers, beide zijn vrijwel identiek qua grootte en uiterlijk. Hierdoor kan de apparatuurproducent (Laag1) bestaande fysieke SFP-ontwerpen hergebruiken voor netwerkswitches met SFP+ -poorten. Het verschil? Ze kunnen verschillende transmissiesnelheden ondersteunen, SFP is maximaal 4 Gbit/s terwijl SFP + 10 Gbit/s is. Bovendien voldoen ze aan verschillende specificaties. SFP is gebaseerd op het SFF-8472-protocol en SFP+ voldoet aan SFF-8431 en SFF-8432. En in termen van SFP vs SFP+ -compatibiliteit accepteren SFP+ – poorten vaak SFP-optics, maar met een lagere snelheid van 1 Gbit/s.

Let-op!
De SFP+ transceiver kan niet op een SFP-poort worden aangesloten, het product of de poort kan beschadigen.
• SFP en SFP+ tranceivers zijn qua uiterlijk en formaat identiek
• SFP ondersteunt transmissiesnelheden van maximaal 4 Gbit/s
• SFP+ ondersteunt transmissiesnelheden van maximaal 10 Gbit/s
• SFP+ poorten accepteren SFP tranceivers met een snelheid van 1 Gbit/s
• SFP+ tranceivers kunnen niet op een SFP-poort worden aangesloten, het product of de poort kan     beschadigen.

SFP28 versus SFP +: kan ik SFP28-transceiver gebruiken in SFP + -poorten?

Het antwoord is beslist ja. Uit het bovenstaande is het duidelijk dat SFP28 de upgradeversie van SFP+ is, die SFP28 is geüpgraded om 25 Gbit/s per baan te verwerken. Ze gebruiken dezelfde vormfactor en de pinouts van SFP28- en SFP+ -connectoren zijn compatibel. Dus SFP28 werkt met SFP+ optic, maar met een lagere snelheid van 10 Gbit/s.
Een SFP+ -module werkt goed met de SFP28-poort op een netwerkswitch als de poort kan worden ingesteld voor 10G-transmissie, anders kunnen de SFP + -modules niet werken. Als het gaat om koperen kabel, heeft de SFP28-koperkabel een aanzienlijk grotere bandbreedte en minder verlies in vergelijking met de SFP + -versie.
• SFP28 tranceiver kan gebruikt worden op een SFP+ poort (maar met een lagere snelheid                     10Gbit/s)
• SFP+ -module werkt goed met de SFP28-poort op een netwerkswitch mits je de poort kan                   instellen voor 10G transmissie

SFP28 versus QSFP28: werk aan verschillende principes

Hoewel er een nummer “28” in hun naam staat, gebruiken de SFP28- en QSFP28-zendontvangers eigenlijk verschillende afmetingen en werkingsprincipes. SFP28 ondersteunt slechts één kanaal met 25 Gbit/s, terwijl QSFP28 4 afzonderlijke lijnen ondersteunt, en elk van 25 Gbit/s.
• SFP28 ondersteunt maar 1 kanaal van 25Gbit/s
• QSFP28 ondersteunt 4 kanalen van elk 25Gbit/s

QSFP + vs QSFP28: verschillende snelheden voor verschillende toepassingen

QSFP+ en QSFP28 tranceivers integreren 4 zend- en 4 ontvangstkanalen en delen dezelfde grootte. Bovendien omvat de productfamilie van QSFP+ en QSFP28 beide een transceivermodule en DAC / AOC-kabel, maar met verschillende snelheden. QSFP + -module ondersteunt 1x 40 Gbit/s en QSFP + DAC / AOC-kabel ondersteunt 4x 10 Gbit/s. De QSFP28-module kan gegevens verzenden met 100 Gbit/s en de QSFP28 DAC / AOC-kabel kan werken met 4x 25 Gbit/s of 2x 50 Gbit/s.

Laag1 helpt!

SFP vs SFP +, SFP28 vs SFP +, en QSFP + vs QSFP28, allemaal familie maar toch net even anders met andere doelen en capaciteiten. Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste oplossing? Neem contact op met Laag1!

Misschien ook interessant

Handig om te weten; het verschil tussen glasvezelkabels.

INFORMATIE

Wie zijn nou eigenlijk de klanten van datacenters?

NIEUWS

UPC en APC... blauw, groen, wie is wat?
Denk aan Bloemen!

INFORMATIE

Klanten vinden Laag1     Excellent via